// //// Herbers. Ermita del Sargar. http://www.herbers.cat/ Herbers. Ermita del Sargar. http://www.herbers.cat/ : Los Puertos de Morella : Album fotos

Principal : Comunidad Valenciana »» Provincia de Valencia »» Rincón de Ademuz »» Los Serranos »» El Campo de Turia »» El Campo de Morvedre »» La plana Utiel - Requena »» La Hoya de Buñol »» La Huerta Norte »» La Huerta Oeste »» La Huerta Sur »» Comarca Valencia »» La Ribera Baja »» La Ribera Alta »» Valle de Cofrentes »» la canal de navarres »» la Costera »» Valle de Albaida »» la Safor »» Provincia de Castellon »» Los Puertos de Morella »» Bajo Maestrazgo »» Alto Maestrazgo »» El Alcalatén »» La Plana Alta »» Alto Mijares »» La Plana Baja »» Alto Palancia »» Provincia de Alicante »» La Marina Alta »» Condado de Cocentaina »» La Marina Baja »» Bajo Vinalopó »» Vega Baja del Segura »» Vinalopó Medio »» Comarca de Alicante »» Alto Vinalopó »» La Hoya de Alcoy »» Monumentos »» Museos »» Playas »» Espacios Naturales »» Monasterios »» Castillos »» Parques »» Arquitectura Civil  Herbers. Ermita del Sargar. http://www.herbers.cat/

[<   Anterior  16  17  18  19  20  21  22  Siguiente   >]

Herbers. Ermita del Sargar. http://www.herbers.cat/
Herbers. Ermita del Sargar. http://www.herbers.cat/Populares
Remitentefotografia turismo viajes   CategoryLos Puertos de Morella    Última actualización: 15/4/2007 11:52
Hits: 4663  Comentarios: 0    
L'ermita del Sargar es troba a Herbers, a la falda de la Tramuja, en una vall encaixonada entre muntanyes i regada pel barranc del Sargar.
L'ermita es va construir a finals del segle XIII o principis del XIV, poc després d'haver estat expedida la carta pobla d'Herbers per Blasco de Alagón el 1232. La tradició diu que un pastor es va trobar l'imatge de la Mare de Déu a una cova envoltada de sargueres, al costat d'una font i que els habitants d'Herbers van portar l'imatge al poble, però durant la nit va desaparèixer i la van tornar a trobar al mateix lloc on s'havia aparegut, per això van decidir construir una petita capella on col·locar l'imatge per venerar-la.
Al llarg dels segles es va construir l'actual ermita i els edificis que l'envolten i que es poden veure avui dia: la sacristia, la casa de l'ermità, un pati interior amb una font, les sales de la cofradía, el campanar i els corrals.
L'ermita té 20 metres de llargaria, per 9 d'amplaria i 6 d'alçaria. Les pintures que es poden admirar són obra del pintor morellà Juan Francisco Cruella de Morella, fetes l'any 1836 i restaurades a principis del segle XX i l'any 1977.
Són espectaculars les pintures:
A la part de davant hi ha representades les heroïnes de l'Antic Testament (Maria d'Aaron, Rebeca, Rutció, l'Anunciació, la Visitació i la processor de la Mare de Déu a Herbers.
Al centre de l'ermita hi ha representats els 4 evangelistes (Mateu, Lluc, Joan i Marc) i els Pares de l'Església Sant Agustí, Sant Gregori el Gran, Sant Isidor i Sant Bonaventura.
Al darrera, hi ha 4 escenes de la Bíblia (el sacrifici d'Abraham, el somni en forma d'escala de Jacob , la "zarza ardiente" de Moisés i l'arca de Noé), Gedeón. David, Issaies i Josué. També es poden admirar els ex-votos dels devots de la Mare de Déu
Es fan dos rogatives a l'ermita del Sargar: el 25 d'abril, festa de sant Marc i el 25 d'agost, segon dia de les festes patronals en honar al patró Sant Bertomeu, dedicat a la Mare de Déu del Sargar. És tradicional el cant dels gojos al final de la missa.
Herbers

[<   Anterior  16  17  18  19  20  21  22  Siguiente   >]

 
Los usuarios son responsables de sus propios comentarios.
Autor Hilo
Enviar comentario
Reglas para los comentarios*
Los comentarios de los usuarios registrados serán siempre aprobados
Título*
Nombre*
Correo*
Sitio Web*
Mensaje*
Código de confirmación*

Si el código no es lo suficientemente claro, haga clic en la imagen para actualizarlo


Escriba los caracteres que aparecen en la imagen
El código distingue entre mayúsculas y minúsculas
Número máximo de intentos: 10


buscador google
Búsqueda personalizada
Destinos Comunidad Valenciana
Menú
Usuario
Nombre:

Contraseña:

Recordar¿Recuperar la contraseña?

Regístrese
Buscar
Codigos Postales Nucleos Poblacion